(klik banner kalau nak join)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Segmen daripada Shawal & Sofie...

Tamat : 27 April 2016
Senarai Hadiah:
1) Topup RM5 x4
2) Review Blog di blog Kak Sofie x2
3) Bloglist Bulan Mei x10 di blog Shawal
Jumlah Pemenang : 16

Assalamualaikum.

WINGS OF KKB 2016 : SELANGOR INTERNATIONAL BIRDS RACE 
WILL BE HELD ON 22 - 24 APRIL 2016. 
COME AND CELEBRATE THEIR 5 YEARS ANNIVERSARY . 

Mereka ada buat banyak pertandingan dan aktiviti seperti BIRDS RACE , BIRDS PHOTOGRAPHY, BIRDS SEMINAR, EXPLORACE, COLORING CONTEST AND OUTDOOR CARNIVAL .

Opi berminat nak join Birds Photography tuu... tapi takut ada hal pula tarikh-tarikh tu T___T Lepas tu tak de transport nak poie Kuala Kubu Bharu tuu. sobs sobs
Kalau yang dalam bidang Fine Art atau yang memang ada bakal semula jadi dalam melukis, boleh join PERTANDINGAN MELUKIS TERBUKA  BIRDS OF GARDEN CITY HERITAGE . Ada open category, school category , university/college category . Boleh la ajak adik adik, sedara mara, kawan-kawan, mak ayah dan kekasih untuk join pertandingan-pertandingan yang Wings of KKB adakan :)

So, opi share sikitla ye, mengenai tentatif program ni,

Berminat ? Dan nak tahu lebih? Boleh la pergi ke blog mereka


Anyeonghaseyo! Salam sejahtera and Good morning/afternoon/evening/night to everyone!

Terima kasih kepada MYiDEAKiNi kerana sudi review blog opi yang tidak seberapa ni, alhamdulillah dan bersyukur sangat kerana opi dapat sijil REVIEW khas yang dibuat sendiri oleh MYiDEAKiNi :) Nak tahu kenapa dan macam mana opi boleh dapat sijil REVIEW khas by MYiDEAKiNi ? Baca sampai habis tauu :)

"Sebagai penghargaan dan ucapan ribuan terima kasih, diatas usaha murni dan hasil kreativiti beliau ini, MYiDEAKiNi lampirkan sijil REVIEW khas untuk di letakkan diruangan sidebar blog beliau....Amik tau penat buat sijil ni...ahaks...
Sijil Review Khas blog ash-tsukidate.blogspot.my"


Opi suka baca part ni, 

Apa yang MYiDEAKiNi boleh nilaikan ialah:
-Seorang blogger yang sangat kreatif
-Bertanggungjawab, jujur dan amanah dengan tugasan yang diberi
-Baik dan Pemalu dan penyabar orangnya (rasanyalah....)
-Rajin mencari duit melalui online dengan skil dan kreativiti yang ada

Yaaa, opi memang seorang yang pemalu dan sangat pemalu. Nak berjumpa orang depan depan lagi malu . Sebab tu opi selesa buat kerja secara online , contact throw email or whatsapp. Penyabar? memang dilatih untuk menjadi seoarang yang penyabar. hahaha. tak boleh blah ayat.. kalau tak boleh tahan marah baru bebetul meletus gunung berapi tu .

Seorang blogger yang kreatif? Alhamdulillah, i will try to be more kreatif :) Alhamdulillah, opi berterima kasih kepada MYiDEAKiNi kerana sudi untuk menilai opi :D walaupun tak pernah berjumpa, tapi dapat juga menilai opi ... hahahaha, opi sendiri tak tahu opi ni macam mana sebenarnya :D nak kata kreatif, sat lagi orang kata , perasan la pulak dia ni :D so opi suka tengok dan biar orang lain menilai opi , yang baik dijadikan contoh , yang buruk dan tidak baik dijadikan sebagai pengajaran . Japp, macam terpesong je opi nak bagitahu ni -.-


Kita shortkan cerita, haritu opi jadi sponsor untuk Giveaway Encik Kidal, opi sponsor "Customise Calendar" so pemenang untuk hadiah tu, adalah MYiDEAKiNi. Haritu opi lambat post hadiah sebab ada masalah sikit, tapi alhamdulillah, hadiah tu dah sampai dengan selamat dan cantik kat MYiDEAKiNi. First time okayyyh opi buat design untuk calendar :D Alhamdulillah, not bad. huhuhu. Gambar atas yang opi post tuu , adalah gambar yang opi shoot untuk final project opi masa diploma dulu. And gambar dibawah ni untuk ending calendar , opi shoot sendiri juga :) Hadiah untuk MYiDEAKiNi ^__^


Korang semua boleh baca entry yang MYiDEAKiNi  post diblog beliau atas nama " Review Blog: Jangan Pandang Dua belah Mata! "

Alhamdulillah, thanks a lot MYiDEAKiNi  sebab sudi bagi hadiah yg cukup bernilai ini . serius, dah lama sangat opi nak sijil review tuu, huhuhuhu, tak sangka dapat juga, opi nak minta maaf di atas kekurangan opi .. opi akan berusaha untuk membaiki kekurangan opi  Thanks dari hujung rambut ke hujung kaki :D Semoga hidup MYiDEAKiNi  dirahmari dan blog MYiDEAKiNi  dikenali ramai. take care.