Sama cantik sama padan :) Semoga berkekalan dan bahagia till Jannah Mat :)



Tak dapat nak type panjang-panjang, terharu Mat dah kawin :) Hehehe Selamanya peminat setia Mat ^_^
Batalion RAMD (4 RAMD -Perak)

Mesti korang pelik kan kenapa opi tetiba share pasal 4RAMD ni . RAMD ni bermaksud Rejimen Askar Melayu Diraja. Pada 23 haribulan 1 pada tahun 2016. Opi masuk Kem 4 RAMD yg terletak di Tapah. wow, opi masuk kem askar weihh, tinggi pun tak cukup berat apatah lagi tak cukup , ada hati nak masuk kem askar mcm ni, hahaha.
Okey, marilah baca opi nak cerita ni , macam mana opi boleh masuk kem askar ni.
Pada 23.1.2016 tu , kawan opi bawa opi masuk kem tu, untuk apa ? diaorg bayar opi as videographer untuk shoot video promotion diorg, diorg buat mengenai askar, diorg nak promotkan kem 4 RAMD ni la lebih kurang :) So tugas opi adalah shoot video. 
Memang best la masuk situ, pengalaman yg opi dapat memang tak boleh dilupakan. serius, seronok, redah hutan, redah sungai semua, nasib baik opi cameraman, klu tak, opi pun mesti dpt pakai baju sama ngan kwan2 opi tu, huhuhu, jeles gila diaorg dpt pakai celoreng tu T___T baju yg org luar tak boleh pakai pon diaorg dpt merasa, gambar tu tak boleh dipost di mana-mana, nnti kena saman :D sbb kami org luar, tak ada masalah bagi opi untuk shoot panas2 tu, janji opi dapat merasai pengalaman yg cukup mencabar dan penuh dengan aktiviti lasak ni :)
 Thanks kepada kawan-kawan opi sebab percaya opi as videographer korang and beri opi pengalaman yg cukup bermakna ni , Sis tak boleh move on lagi. Hahaha, Kapten2 kat sana semua baik-baik. Bebudak askar pon sporting-sporting je. Rata-rata umur semua bawah opi , 19 tahun macam tu, alaahai, tapi muka semua matang2, sbb diaorg byk buat aktiviti lasak semua kann, sbb tu nampak matang :) Opi yg paling pendek kat situ bila berdiri sebelah bebudak askar tu :D hahaha. and diaorg semua tak percaya yg opi dah 21 mcm tu T___T diorg ingat opi budak sekolah lagi, n sebaya ngan diaorg 19tahun :D

Banyak pula opi membebel :D Meh opi share 1gambar kat sana, 3org tu la kawan opi yg bagi pengalaman yg cukup bermakna pada opi :) Thanks friends ^^ Thanks juga kapten sebab sudi tangkapkan gambar kami :D

Sekian ~

Persediaan Fail Hijau Degree Shah Alam

1. Borang Pendaftaran Pelajar Baru
2. Borang Maklumat Pelajar Baru
3. Salinan Surat Tawaran (4 copy)
4. Penyata Ikrar
5. Salinan Resit Yuran RM700++
6. Salinan I/C Pelajar, Ibu, Bapa (4 copy)
7. Salinan Sijil Kelahiran Pelajar, Ibu, Bapa (4 copy)
8. Salinan SPM *jika perlu*
9. Salinan Minitranskrip/Transkrip Akademik (daripada HEA)
10. Salinan MUET
11. Salinan Sijil-Sijil Berkaitan (Jika Ada)
12. Salinan Borang J (Cukai Pendapatan/Surat Pengesahan Pendapatan Ibu/Bapa/Penjaga)

GAMBAR 12 KEPING KE ATAS
1. Fail Hijau - 8 Keping
2. Unit Kolej - 4 Keping

Pendaftaran Kolej (Sehari Sebelum Tarikh Pendaftaran Akademik)
1. Bawa Pen sendiri
2. Bawa Surat Tawaran
3. Bawa Gambar Passport
4. Bawa apa yang patut

sape yg masuk degree, ni ada la barang-barang yg korang kena standby kan :)
Opi share untuk yang bakal sambung degree nanti , Opi tak tahu bila nak sambung lagi, uhuhu
e-Syarat 2016 | Selangkah @UiTM
AD247 : SARJANA MUDA FOTOMEDIA KREATIF (KEPUJIAN) #

Kod UPU : EA31

Fakulti : Fakulti Seni Lukis dan Seni Reka

Tempoh Pengajian : 6 Semester

Syarat Am : Lulus SPM/ setaraf dengan baik.
: Kepujian dalam Bahasa Melayu/ Malaysia di peringkat SPM/ setaraf.
: Mendapat sekurang-kurangnya Gred C (NGMP 2.00) dalam Pengajian Am dan sekurang-kurangnya PNGK 2.00.
: Lulus Matrikulasi KPM/ Asasi Sains UM/ Asasi UiTM dengan mendapat sekurang-kurangnya PNGK 2.00.
: Lulus Diploma dari IPT yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
: Malaysian University English Test (MUET) Band 1



Kalendar
Sarjana Muda
SESI 2 2015/2016 (20162)



Bila segmen ini akan berakhir? Last penyertaan diterima pada 31 Januari 2016 jam 12.00 tengah malam. Hope anda semua sudi join ya. Ok selamat mencuba! 


TARIKH UMUM PEMENANG: 31 JAN 2016

Opi tag Sabrina , Beeha, Igs and Yoo

Lama opi tak on blog, haritu on sekejap, ternampak entry kawan kawan join segmen ni, opi dah semangat nak join dari haritu, harini baru dapat join sbb baru dapat duduk depan lappy :D busy sangat ni :( 
Doakan opi semoga opi dapat buat kerja dengan aman dan tenang :D sihat selalu, inshaAllah , korang juga, jangan lupa jaga kesihatan kayy :)
CLICK PADA BANNER UNTUK JOIN

salam and hye people :),

. This is farahdeena second giveaway. Dan giveaway kali ini dibuat semperna birthday blogger
 farahdeena pada 9 february ni. So, nak cari 5 orang blogger yang bertuah untuk memenangi HADIAH MISTERI. 

Tapi kalau ramai yang join mungkin  jumlah yang bertuah akan berubah. hehe. 


Untuk join Birthday Giveaway By FARAHDEENA FISAL ini. mudah ja syarat dia :)

Emoticon 1.  buat entry bertajuk "Birthday G.A by FARAHDEENA FISAL" 


Emoticon 3.follow ig farahdeenafisal

Emoticon 4.follow ig Farahdeena Shopholic


Tmat pada 19 february 2016, jom join ramai-ramai 
SmileySmileySmileySmiley


DUE DATE : 10 FEBRUARI 2016 // abaikan yang dekat gambar tu. ><

Apakah memori anda yang paling bahagia pada tahun lepas?
Tadaaaaa, ni tahun lepas, gambar last opi masa opi tunas ilham, diploma show :) Memori yg paling bahagian, indah, mencabar selama 2tahun setengah opi belajar di UiTM Lendu :) Alhamdulillah, opi berjaya menamatkan pelajaran di situ :)



Tempoh penyertaan: 28 Januari 2016- 13 Febuari 2016
Klik banner for join :)

Hadiah:
1 x Toup RM10 + Bloglist 6 bulan
10 X Bloglist 6 bulan
Singgah sini >>> Hadiah untuk pemenang Giveaway Zahir ! :) <<<

Assalamualaikum . 
Harini opi nak ajak korang semua join giveaway by Encik Kidal. Sebab apaaa ? hehehehe, tengok syarat-syarat diaa, kena follow blog opi . sebab ? oh sebab opi jadi sponsor untuk giveaway encik kidal kali ni :D xcited nak kasi hadiah kat follower encik kidal, opi n fiefi :)

Syarat-Syarat:
1.       Follow Blog Encik Kidal , Oppie , Fiefi  **wajib follow**
2.       Follow insta @fn_callista **insta sponser wajib follow**
4.       Buat entry bertajuk “First GiveAway by Encik Kidal
5.       Dalam entry anda mesti ada :
  • ·         Banner Giveaway
  • ·         Nyatakan hadiah yang anda paling nak.
  • ·         Sambung ayat tersebut “Azam saya pada tahun 2016 ialah …..”
  • ·         Letakkan nama insta anda. **tujuan pemarkahan
  • ·         Tag paling kurang 2 orang rakan blogger anda
6.       Letakkan link entry anda di kotak komen entry encik kidal , bukan kat blog opi tau :D

Nak tahu macam mana kami pilih pemenang ?
  •  Setiap dari sponser yang terlibat akan membaca entry anda dan memberi pemarkahan.
  • Antara aspek yang akan dinilai oleh sponser ialah ‘mematuhi syarat giveaway’ contohnya melaksanakan syarat-syarat yang diberi dan yang paling penting ialah entry anda sendiri.
  •   Untuk entry anda sila pastikan ia menarik dan memenuhi kehendak syarat.
  •  Zahir dan Sponser akan pilih 3 pemenang utama dan 2 pemenang bertuah.
  •    Sebarang perubahan dan penambah baikkan dalam giveaway adalah tertakhluk kepada zahir dan sponser-sponser yang terlibat.

hahhh , gituuu :) kitaorang tak guna random.org apa semua tu sebab nak adil, buat penat korang cerita dan buat entry yang menarik, tapi tak menang, tak berbaloi kan? at least kami as sponsor baca dan menilai korang punya entry :) InshaAllah, ada rezeki korang menang, jangan risau :)

Hadiah apa yg opi sponsor ? jeng jeng jenggg, it's a secret :) boleh tengok senarai hadiah kat sini :)
tak ada lah gempak sangat, tapi alhamdulillah , berbaloi .
Jemput join Encik Kidal first Giveaway okey kawan2 sekalian ^^