Berikutan sambutan dan permohonan yang amat menggalakkan daripada para pelajar kolej dan universiti untuk kad diskaun KTM iCard Pelajar, KTM Berhad ingin memaklumkan mulai 4 Januari 2016 sehingga 4 Februari 2016, pelajar kolej dan universiti di Semenanjung Malaysia akan menikmati
promosi diskaun 50% yuran tahunan untuk KTM i-Card Pelajar. Promosi ini menawarkan
harga yuran RM15.90 setahun berbanding yuran tahunan biasa iaitu RM31.80.

Para pelajar yang mempunyai KTM i-Card ini akan mendapat diskaun tambang 50% daripada kadar tambang tunai untuk Perkhidmatan KTM Komuter di Lembah Klang dan diskaun sehingga 40% untuk tambang perkhidmatan KTM Intercity dan ETS. Permohonan KTM i-Card boleh dilakukan di kaunter tiket KTM Intercity/ETS, Aras 2, Stesen KL Sentral. Waktu operasi kaunter adalah dari jam 8.30 pagi sehingga 7.00 malam, setiap hari Isnin sehingga Jumaat. Permohonan adalah terhad kepada 300
pemohon terawal setiap hari.

Pemohon dikehendaki membawa salinan kad pengenalan, salinan kad metric/kad pelajar dan juga surat pengesahan pelajar yang tertera tarikh tamat belajar.

Informasi terperinci dan borang permohonan KTM i-Card boleh diperolehi dari laman web KTMB, www.ktmb.com.my.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi Pusat Panggilan KTM Berhad di 03-2267 1200 atau twitter @ktmkomuter.

.................................................................................................................................

Permohonan Kad Diskaun KTMB i-Card

Para pelanggan yang dihormati,

Berkuatkuasa 7 Disember 2015, KTMB telah memperluaskan kepenggunaan kad diskaun pelajar KTMi-Card untuk Perkhidmatan Komuter Lembah Klang. Para pelajar IPTA/IPTS yang menggunakan perkhidmatan Komuter boleh memohon Kad diskaun pelajar KTM i-Card dan anda layak mendapat potongan diskaun 40% dari harga tambang perjalanan untuk perkhidmatan tren Intercity/ETS dan 50% untuk perkhidmatan tren Komuter di Lembah Klang sahaja.

Bagi pengguna (pelajar IPTA/IPTS ) perkhidmatan Komuter yang ingin memohon kad boleh mendaftar di Kaunter 9 & 10, Kaunter Tiket  KTM Intercity yang terletak di aras 2, KL Sentral dengan menyertakan sekali surat pengesahan pelajar yang dikeluarkan oleh KTMB seperti dibawah ini.

Download attachments:


1. Kecantikan Dalaman.
Wanita yang tulen adalah wanita yang lemah lembut dalam pewarakannya tetapi prinsip dan nilai hidupnya begitu agung dan tinggi merantai dirinya. Itulah kecantikan dalaman yang sukar ditandingi.

2. Cantik.
NAFSU mengatakan wanita cantik pada rupanya, AKAL mengatakan wanita cantik pada ilmu dan kepandaiannya, HATI mengatakan wanita itu cantik pada akhlaknya.

3. Berakhlak Mulia.
"Dunia adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita yang solehah." Sebagai ibu, terukir di paparan dada. Sebagai isteri, pengubat duka nan lara. Sebagai kekasih, dirindui saban ketika. Sebagai mujahidah, berdiri dibelakang majahidin.
~Ciri-ciri wanita yang solehah 
-Taat kepada Allah. 
-Berbuat baik kepada ibu bapa. 
-Sentiasa taat dan berkhidmat kepada suami dengan sepenuh hati. 
-Menutup dan menjaga aurat. 
-Tidak berhias apabila keluar rumah. 
-Tidak keluar bersendirian atau bersama lelaki ajnabi kecuali bersama mahram. 
-Berbuat baik dengan jiran tetangga. 
-Suka mempunyai anak yang ramai dan berusaha mendidik mereka.

4. Berpegang pada agama.
"Dikahwini wanita itu kerana 4 perkara, kecantikannya, hartanya, keturunannya dan agamanya. Pilihlah yang paling beragama."

5. Dari keturunan yang baik-baik.
Seorang wanita yang dari keturunan yang baik-baik mudah diterima lelaki. Namun wanita yang berasal dari keturunan yang hina seperti anak zina atau sebagainya tidak wajar merasakan dirinya tidak layak menjadi wanita idaman. Islam mengangkat tinggi umatnya yang bertaubat dan sentiasa memperbaiki diti kerana taqwa menjadi darjat kemuliaan disisi Allah.

6. Bijaksana.
Saidatina Aisyah r.a merupakan seorang tokoh intelektual terbilang. Sebanyak 2210 hadis sahih berjaya diriwayatkan selama 9 tahun hidup bersama Rasulullah S.A.W.. Beliau merupakan fuqoha' (ahli hukum) Madinah yang unggul dan juga berpengetahuan dalam bidang perubatan. Wanita idaman lelaki ialah wanita yang pandai tetapi tidak menunjuk nunjuk pandai kerana ianya mencabar ego lalaki lalu menyebabkan lelaki menyampah terhadapnya.

7. Tidak mempamerkan keseksian.
"Wanita yang berpakaian tetapi sebenarnya telanjang untuk mencari perhatian lelaki, yang melenggok-lenggokkan tubuhnya, yang kepalanya seperti punuk (bonggol) unta, mereka itu tidak akan masuk syurga." (Hadis Riwayat Muslim)

will be continue....


Segmen Blogwalking ini berlangsung selama 3 minggu, 16/01/2016 - 30/01/2016 

Opi nak share sikit Tips yang berguna untuk anda semua :)

Penyakit kerosakan buah pinggang atau kidney failure sudah menjadi tidak asing lagi utk rakyat Msia. Dulu kita selalu dengar kencing manis, darah tinggi, kolesterol, lelah dan lain2 lagi. Tetapi sekarang ni penyakit kidney failure boleh dimasukkan dlm senarai ini. Malaysia merupakan negara TERTINGGI DIDUNIA yg mempunyai pesakit buah pinggang akibat kencing manis (Diabetic Nephropathy). Akibatnya berlumba2 lah syarikat2 pengeluar mesin dialysis dan segala barangan disposable dialysis yg berkaitan utk datang 'melabur' di Malaysia sbb pulangannya amat lumayan.

Rakyat Malaysia dianggap sebagai 'lubuk' utk pelaburan yg sangat menguntungkan ini.

Persoalan di sini.......

Kenapa org Malaysia, buah pinggang nya sangat terdedah @ 'vulnerable' utk dapat sakit buah pinggang ?

Saya telah berkecimpung dalam bidang dialysis ini sudah hampir 8 tahun. Selama 8 tahun saya mencari jawapan utk persoalan ini.....dan akhirnya saya rasa saya dah dpt jawapan utk soalan ini.

Jawapan nya .......PEMAKANAN RAKYAT MALAYSIA.

Ya .....pemakanan.....kita terlalu bebankan kidney kita dengan makanan yg terlalu byk sumber 'animal protein'.

Setiap hari kita makan 3 kali sehari ....dan setiap menu makan kita MESTI ada AYAM, DAGING, TELUR DAN IKAN.

Akibat daripada tiga hidangan 'animal protein' setiap hari menyebabkan kidney kita akhirnya 'malas' nak kerja kerana bertahun2 dibebankan dengan kerja kuat dan akhirnya telinga ini terpaksa dengar dari doktor satu ayat yg sangat ditakuti oleh kita semua iaitu..."buah pinggang Encik dah rosak dan kena buat rawatan cuci buah pinggang 3 kali seminggu selama 4 jam setiap kali SEPANJANG HAYAT".

Hancur remuk hati ini apabila dengar pernyataan mcm ini dari doktor dan tersenyum lebarlah syarikat2 pembuat mesin dan segala peralatan dialysis.

Pesakit kencing manis perlu buat 2 perkara utk elak jadi 'bahan pulangan utk pelaburan syarikat asing ini' iaitu
1. kawal kadar gula dalam darah mereka
2. kawal pengambilan protein haiwan.

Cakap memang senang ....tapi bagaimana caranya .....

Secara ringkasnya :-
Kawal paras gula dengan :
1. Sarapan dengan bubur talbinah (sejenis bubur barli)
2. Tukar beras putih kepada beras perang.
3. Tukar gula putih kepada 'coconut sugar'. 'Coconut sugar' DIJAMIN TIDAK AKAN TINGKAT PARAS GULA.


Kurangkan beban kidney dengan :

1.  BERHENTI MAKAN AYAM, DAGING DAN IKAN (kalau boleh). Tukar sumber protein anda kepada protein sayuran. Anda dijamin tidak akan kekurangan protein dlm badan.
2. Jangan sesekali minum air sejuk pagi2 dengan perut kosong krn ini terbukti boleh merosakkan kidney.
3. Bekam atau cupping therapy atau Hijama dlm bahasa Arab (yg majoriti org anggap sbg kolot) di titik2 tertentu di badan boleh kurang paras CREATININE.


Wassalam.
Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman
Pengarah Urusan
Primum Medicare Centre
Pusat Dialysis Ibnu Sina



Sila SHARE post ini sekiranya ia bermanfaat. Mungkin anda tidak mengidap kencing manis atau sakit kidney, tapi dgn share msg ini mgkn ia akan sampai kpd teman anda yg ibubapa @ saudara tersayang mereka adalah pengidap penyakit tersebut.Sama2 kita selamatkan ratusan ribu rakyat Msia dari menjadi 'bahan pulangan pelaburan sykt asing'.



11” x 5” desk calendar for RM++ (rrp. RM69)

SPECIFICATIONS
Size: 11" x 5"
Type: Desk
Pages: 28 Pages
Customization: Customizable on all 28 pages, calendar date can start on any month
Paper: Ultra Thick Premium Silk
Price: RM69.00

Okey , kalau korang nampak , harga dia rm69.00 untuk desk calendar bersize 11'x5' ni. Kenapa mahal ? sebab jenis paper dia memang berkualiti untuk desk calendar okeyy :) Oleh sebab ada promosi , opi nak kasi kepada pemenang giveaway zahir. Untuk pertama kalinya opi jadi sponsor untuk giveaway :) happy gila kot, kalau boleh macam macam nak kasi. hahaha. harap ramai sokong giveaway ini :)

Bukan setakat Desk Calendar je opi kasi , opi kasi Buku #Henshin juga kepada pemenang. So opi sponsor 2 hadiah untuk giveaway kali ini. 
Buku #Henshin yang mana ? yang ini..

Best gila okeyy buku ni , rugi siapa yang tak baca lagi :)
Nak join ?
Klik banner bawah ni ^__^ Goodluck .



 Little Miss Snowflakes,
Blog lisa Opi suka sebab ada snow and warna kelabu :D Lawaaaa tauuu snowflakes ni . waaaa, opi suka sangat. sangat sangat suka, sebab teringat kat cerita Frozen. Allah, cerita Frozen lagi la opi minat :) 
Terasa sejuk mata memandang . 
Ringan pun ringan juga, 
Kelabu pink warna yang sesuai untuk blog Lisa .hihihi. 
Opi tak tahu nak komen apa ... opi suka all of it :)
"We are like snowflakes, all different in on our beautifull way."

Opi nak tag budak yang kuat membebel lagi cute miut , Igs :)
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).  


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe 

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016. 

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-






Hai guys! Om buat segmen lagi. Korang nak join Segmen ni ? 10 blogger yang terawal layak ke pusingan seterusnya.

Korang tahu #BOTW? #BOTW ialah singkatan daripada Blog Of The Week.

Apa yang menarik?

KLIK BANNER UNTUK JOIN !.

Tag : Sofie Adie
Segmen ni akan tamat pada 17 Januari 2016, pukul 6.00 petang waktu Malaysia.
Pemilihan 10 orang bloglist menggunakan random.org jika penyertaan melebihi 10 orang.

Selamat bersegmen. =D

Picture credit to Arifah hadirah


Asyik asyik tukar template , asyik asyik tukar design. Tak bosan ke ? Pasal bosan la cheq tukaq template baru , adaaa je yang tak memuaskan hati. Haritu pun dah tukar template blog baru sempena tahun baru , 2016. Esok esoknya tukaq baru lagiiii, Okeyy laa, opi suka sebab putih n bersih je. hahaha. Rasanya design ni ringan sikit kot daripada yang sebelum ni :) Happy Blogwalking kayy :)
Kalau ada apa apa komen pasal blog ni , boleh share ngan opi :) Tarak hal .

Tajuk entry kali ni 2 in 1. nak cerita pasal template baru n pasal bestfriend bernama Arifah Hadirah. Hahaha. Sebab tu jadi ' New Look Arifah Hadirah '

Siapa Arifah Hadirah yang opi mention awal awal kat caption gambar tu ? Tengah whatsapp dengan dia, minta dia usha blog opi ni , dia pun baca la before dia tidur. terima kasih Ipah :)

 
Arifah Hadirah Binti Norzihan.
Dia bestfriend opi sepanjang opi study kat UiTM. Kalau korang perasan la , opi mana pernah update pasal sesiapa kat blog kan? ni kira 1st time la jugak sbb rindu gila kat dia, dah lama tak contact dia, alhamdulillah harini contact :D Dia je la yg sabar ngan perangai opi kat sana, kadang2 gaduh pun dia okey / diam je :D pepandai la selesaikan masalah, masing2 dah besarkan . Selalu nak p kelas, dia la yang kejutkan . ketuk pintu bilik ajak p kelas sama sama... ada je byk kali opi terbangun lambat. huhuu. Banyaakk.. banyakkk sangat kenangan kat sana . Kenangan zaman diploma. Urgh , rindu gila .

Ni waktu sambut merdeka kat dataran merdeka. Kami kena cover merdeka sebab ada assignment mengenai merdeka :) Time ni, opi memang dah pening kepala sebab ramai gila orang.

   
Gambar kiri , tu masa musim bunga. Tak percaya kann ? Kalau kat Lendu ni , semua musim ada, musim luruh, musim bunga, musim hujan, musim kemarau, musim sejuk. senang cite, semua adalah. Serius. tu salah satu bukti, musim bunga. Memang cantik weiii Lendu masa tu :) Alhamdulillah. Sempat jugak tangkap gambar kat pokok tu sebelum pokok tu kena tumbang. huhu, sedihh, kenapa tumbangkan pokok tu :( Ni salah satu kawasan yang lebat bunganya .
Sebelah kanan tu pula masa department photo kami buat annual dinner kat hotel. Akuuu, tak akan terpisah dengan warna hitam dan merahku :D beli baju dinner pun nak warna hitam merah weii, klu warna lain memang taknak pakai :D Ipah makeup ;P First tengok ipah masa ni terkejut sbb dia lawaaa . hahaha. lawa sebab makeup, baju pun lawa :)

Gambar ni masa final sem kami , memang betul2 final. Tu artwork kami tergantung kat belakang. Final assessment. Opi punya artwork korang boleh tengok tuuu, belah kanan, yg ada waterdrop and al-quran kalau korang perasa. 4-4 tu aku punya. Oh ya, kenalkan, belakang sekali sebelah kiri, azwan from johor, dan irfan from sabah. Yang depan , Izzah from Melaka, kami ni selalu sama kalau bab bab pakaian, mesti merah hitam gak. hahaha. Ipah from Melaka jugaakk, dia memang suka warna2 terang, warna ala ala pastel. Dan kanan tu akuu, opi from KL tapi dah pindah Selangor :D 

Yang ni pula citeee nyaaa, masa tu kami tengah jalan2 kat Kota A-Famosa buat assignment photo. Tengah jalan2 tu , tetiba ternampak duaorg mamat ni , dengar2 dia kira dalam bahasa dia, iaitu bahasa korea :D aku apa lagi wei , berkenalanan la dengan dioarg, teruja. hahaha. and tak lupa, aku minta selfie , ni wajib kalau pergi mana2, mesti selfie. masa ni selfie guna hp kwn lelaki yg tak pakai spek tu, lepas tu aku minta email dia sbb nak gambar ni . and sampai sekarang aku ngan yg pakai spek tu contact, Dalam gambar yg girl2s tu semua kawan2 aku masa g buat assignment, Aqila, Farahin, Aida , Arifah n Me ;)

Time ni tak yah cakap , aku tak ingat aku nak pergi mana masa ni . hahaha. kbye

Throwback teruk ni. huhuhuhuhu. Rinduuu wei, tak sabar nak jumpa Isnin ni, kita selfie banyak banyak. Pastikan memory hp kau kosong. hahaha. nak selfie pakai phone kamera aku , kamera aku pun dah nazak :D
Okeyy , sampai disitu sahaja lahh , Meleleh hingus ni kang bila ingat balik zaman diploma dulu :)
Aku tak macam orang lain weii , sweeet sweet taruk caption .  Maafkan segala kekurangan opi ye ipah :)





Permohonan UPU Onlne.
Permohonan dibuka 18 Januari 2016 (Jam 12.00 Tengahari)
Permohonan Ditutup 5 April 2016 (Jam 4.00 Petang)

Dapatkan No. Unik ID BSN
Harga RM15.64 (termasuk GST)
Saluran Bayaran BSN 
1. Kaunter BSN
2. Mesin ATM BSN
4. Hotline BSN - 1 300 88 1900 atau +603 26131900 (overseas)
Tutup Jualan No. Unik ID pada 4 April 2016 (Jam 11.45 Malam)

Kategori Permohonan
Lepasan SPM/Setaraf
-Lepasan SPM
-Lepasan Sijil SKM
-Lepasan Sijil ILKA
-Lepasan Sijil Kolej Komuniti

Lepasan STPM/Setaraf
-Lepasan STPM
-Lepasan Matrikulasi KPM
-Lepasan STAM
-Lepasan Diploma/Setaraf
-Lepasan Asasi UITM
-Lepasan Asasi UM




Giveaway bermula 6/1/2016 - 6/2/2016 Jam 11.59 malam

Hey Izyan.
There are so many things about our friendship that I love. Your birthday is going to be the perfect time to celebrate your special day, and all that our friendship means to me. I look forward to showing you how much I care.
The advantage of old age is that you get to spread your love to many others. My birthday wish for you is that you continue to love life and never stop dreaming. May beauty and happiness surround you, not only on your special day, but always.Forget the past; look forward to the future, for the best things are yet to come.
Birthdays are a new start, a fresh beginning, and a time to pursue new endeavors with new goals. Move forward with confidence and courage. You’re a very special person. May today and all of your days be amazing!
Have a wonderful, happy, healthy birthday now and forever. You are a wonderful source of joy! May your special day bring you an extra share of everything that makes you the happiest in the world. Happy Birthday, dearest. 



Info penting untuk pelajar buat kad diskaun guna KTM & LRT
Kepada yang bertanya macam mana nak buat kad pelajar bagi LRT&KTM.

LRT
-Perlu dibuat di LRT Pasar Seni
-Bayar RM10
-Sertakan surat pengesahan drpd universiti/kolej
-Salinan Kad Pengenalan & Kad Pelajar beserta pengesahan
-Isi borang
-Ada sesi bergambar utk kad
-Kad siap dlm masa satu minggu
-LRT Pasar Seni buka pd hari bekerja, termasuk Sabtu sampai 4ptg. Cuti umum tutup.
-Diskaun 50% untuk semua LRT, bas dan monorel.

KTM
-Boleh buat di KL Sentral (kaunter 8 & 9 KTM Antarabandar)
-Datang awal sebab limit 200 sehari boleh mendaftar. (Kaunter buka 8.30pagi)
-Yuran tahunan RM31.80 termasuk GST
-Untuk komuter 50% diskaun
-Untuk ETS 40% diskaun
-Surat pengesahan drpd universiti/kolej (boleh download drpd website KTMB)
-Isi borang
-Salinan kad pengenalan & Kad pelajar
-Kad siap dalam 10 - 30minit (bergantung kepada berapa ramai orang)

Please pass to all students and teachers that u know. (So that they can pass on to their students)
Before this tunjuk matric card student yg naik komuter boleh dpt 50 % discount but Starting 7 january 2016 they will imposed student card rm31.80 per year.
Promotion start from 4 january sampai 4 february the student card harga discount rm16.80 instead of rm31.80.
Need to bring along
 surat pengesahan sekolah/uni, photostated ic and matric card.
Isi borang at tingkat 2, kl central. tak payah amik nombor, terus ke kaunter 9 or 10. Ofis opens 8.30 am and only first 200 people allocated per day..

Sumber MPPUM sesi 2015/2016

Song Ji Hyo and Yoo Jae Suk Struggle With SNS on “Running Man”

It seems that not everyone in Korea is as tech-savvy as we think they might be!

On the January 3 episode of “Running Man,” the cast members are tasked with a challenge to follow what netizens tell them to do in comments on their social media accounts. Each member is given a phone to create their own solo “Running Man” SNS accounts, but some members struggle more than others.
While Lee Kwang Soo and Ji Suk Jin easily snap selcas and upload posts, Song Ji Hyo has to seek help from Gary in the seat next to her. Meanwhile, Yoo Jae Suk types very slowly on the number keypad (instead of a QWERTY keypad) and takes a very slow selca.

sns running man2
“This is really difficult,” Yoo Jae Suk complains. “I don’t like using SNS.” Song Ji Hyo chimes in, “I really don’t like it, either!”

Have you caught up on “Running Man”? If not, get ready for this week’s episode by watching the most recent episode below!


Theme: (SNS Reply Race)
Guests: None

Watch: KshowOnline Running Man 280
Watch & Download My Asian Tv: Running Man Episode 280
Watch & Download Drama Cool / Running Man: Running Man Episode 280

Source (1)

Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D

Caranya mudah sahaja !

SYARAT WAJIB

1. Buat SATU entri bertajuk --->  SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com
2 . Kemudian , ikut step seterusnya di blog Lyssa ye ----> http://www.lyssasecret.com/