Clearance at UiTM Lendu , Melaka


Assalamualaikum. 
3hari jugak la Opi dah tak bukak blog, sebab busy sikit :) Maaf ye. nanti opi blogwalking ^^
Pada 11.1.2016 Opi meluangkan masa dengan pergi ke UiTM Lendu , Melaka untuk buat clearance. Setahu opi , kita kena buat clearance before kita konvo right. so Isnin lepas je opi ngan kawan-kawan ada masa untuk datang melaka :)
 Untuk pengetahuan yang bakal konvo or yang akan buat clearance tapi tak tahu nak pergi mana, meh sini opi share kan sedikit.
First step bila korang dah masuk lendu tu , terus pergi ke HEA ambil borang clearance kat meja tu dan isi dan boleh pergi ke lokasi lokasi untuk ditandatangani tu :)
So kat situ ada 6 orang kena tandatangan borang ni, tak kisah nak ikut urutan ke tak. So bagi opi , opi pergi perpustakaan dulu, next opi gerak ke bendahari.Time kat bendahari tu, korang boleh cakap korang nak bayar untuk Mini Transkrip sekali.

total dalam rm1 sahaja.  Nanti pihak bendahari akan bagi salinan pembayaran.
Haritu kami tak tahu kena bayar kat mana, ingat kat HEA, dah sampai HEA terpaksala kami patah balik ke Bendahari untuk bayar transkrip -.-
   
Ini kat Unit Koko . Encik tu yang tandatangankan borang kami.

Lepas opi g bendahari , opi pergi unit koko , atas pejabat bendahari sahaja. next kami pergi bilik ketua FSSR kami untuk dapatkan tandatangan dan kemudian kami gerak ke unit kolej . And lastly, kami ke HEA untuk serahkan kembali borang tamat tu. Kat sana nanti kita kena serahkan kad matric kita. Diaorg akan ambil semula, alasannya takut kita masuk UiTM sesuka hati. Jangan lupa tunjukkan resit pembayaran untuk mini transkrip tu , nnti pihak HEA akan kasi mini transkrip untuk kita. 
Okeyy, dah siapp :) Korang boleh la selfie kat mana-mana korang nak selfie :) kat depan HEA ke, HEP ke, tak kisah :D 
Kami datang tenghari, memang panaass gila la jawabnyaa. Kat panas sekarang lain macam. huhu. Duduk rumah sebulan nak putih kan muka, g melaka, sekajap je dah hitam balik. hahaha, nasib kau la labu,
Kat uitm kami banyak lepak kat studio je, borak2 ngan lect :)
    
Lepas selesai kerja kat UITM, kami ke Pantai Klebang untuk tengok matahari terbenam bersama Ipah, Aida n Izzah :)
  

  

Terima Kasih kerana sudi membaca :)



You may also like

9 comments:

Aienienka Peter said...

bestnya dah habis... T.T

Fieyqa Adelova said...

Bestnya sambil menyelam minum air kan. Hiks. Fieyqa xbuat lagi clearance. Jauh benorrrrr malas betul --'

Mohd Shahril Fawzy said...

Rindu betul dekat Lendu ni. Kalau boleh nak visit la and snap gambar dekat semua tempat yang penuh dengan kenangan ni.

Ana Fatihah said...

Wow, bestnyaa. Saya ada satu sem lg. Dan sem yg plg menakutkan maybe. Haha :P

Zizie Zainal said...

Lendu ... Tak pernah study sini but dulu selalu masuk sebab ramai kawan and cousin study sini haha

Ahmad Hasif said...

Tahniah la dh grad..

Blogwalking sini

Black & Decker Cordless Drill CD9600

Dzie Rul said...

maaf sis sy nk tye skit la..sy bru hbs degree ni dr uitm lendu , so klau buat clearance tu wajib ke ? psl sy dlu diploma x buat pon lepas je konvo huhuhu..sy ni plak ade saman kat sana..ade cara lain x nk byr saman ni slain gi sana ? haha

SITI SORFIENA SYASHA said...

Dzie Rul : ye ke. tak tahu la pulak. saman kena pergi hea la kan? kalau denda boleh bayar via kad atm tu,, kat bahagian pembayaran bil uitm tak silap. yang lain2 tu tak tahu la pulak. maaf ye

Nurul Atikah Hashim said...

Assalamualaikum.. Nk tnya, clearance ni ada tarikh last x? Contoh klau sy tgh tgu penerapan deg, kna buat sblm tu atau boleh jga selepas msk penerapan tu.. Aha.. Bebelit soalan..