Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

Assalamualaikum .
Dah lama opi tak update blog, sbbnya terlalu sibukkan diri dengan mimpi-mimpi indah :D tidur
Harini nak join satu segmen. Opi di tag oleh Nurul Fadhilah Solah |  Ukhti Ninja

  - Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?
Kenapa : Nak tambah kenalan dan kenal apa itu </head> , </body> , <head> semua tu ... pecah kepala bhai nak edit blog, banyak gila code code rumit yg macam cacing tu. warna warni pulak tu. merah ada, biru hijau semua ada. Sebab apa nak kenal natang semua tu? Sebab nak biasakan mata ni dengan code code , macam mana nak jadi hacker kalau tengok code sikit dah acah-acah rabun :D dulu la cita-cita nak jadi hacker
Sejak bila : Opi 'lemas' dalam dunia blogger ni pada tahun 2011 , setahun sebelum Opi SPM. Time tu ada banyak masa , so boleh la jinak2 dengan dunia blogging ni. Lepas je tahun 2012 dan seterusnya, dah jarang duduk depan lappy nak update blog. 

     - Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?
Banyakkan buat research. Betull , aku pernah kena marah dengan kawan sbb sebarkan benda yg aku sendiri tak sahih , tak tahu. Sekali kena marah ngan dia, terdiam la Opi buat beberapa hari . huhuhu. ni tak ada kena mengena dengan blog -.-' just pengajaran je untuk semua. hahahaha
Opi tak banyak idea pun nak update blog, kadang-kadang kalau nampak Opi selalu post mesti pasal segmen, giveaway or yang seumpama dengannya :) 

     - Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?
Tengok keadaaan. Maybe dalam 1jam jugak la, sbb type asyik typo je, type backspace type backspace, mana tak sampai satu jam -.- letih tahu tak type asyik nak kena backspace :( jari pendek :D salahkan jari pulak

Opi nak tag budak kenit ni , Igs :D


You may also like

3 comments:

_numigx said...

uhuk uhuk saya kenit.. leh geng ngan awang khenit.. ahahahahaha tq tag! Jap nak buat entry.. heheheheeh

_numigx said...

Dah updatee!! TQ kak!

Mohd Zahiruddin said...

good luck