10 Soalan 10 Jawapan


Assalamualaikum , Apa khabar kawan-kawan ku semua ? Harap - harap korang sihat-sihat belaka kayy :)
Sebelum tu , Ash nak minta maaf kat Kak Mas dan Geng Fiqra semua sbb Ash dah jarang tegur korang , sorry sangat-sangat . Ash bukan apa , Ash tak tahu nak sembang apa ngan korang :) serius ...

1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra?
From Kak Mas punya blog :)

2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
Nak berkenalan dengan kawan baru . InsyaAllah .

3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?)
Siti Sorfiena Syasha Bt Muhamad Suzainye . okeyy , itu nama betul kayy kak mas :) tak tipu ni ^,^

4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu)
Dengan sukacitanya dimaklumkann bahawa umur saya pada 31 Julai ni akan mencecah 17 tahun maaa :)

5) Apakah cita2 awak selama awak hidup?
Selama saya hidup ye ? hurm, Cita-cita saya selalu berubah-rubah lahh :( 
Kadang-kadang nak jadi POLIS , kadang-kadang nak jadi ASKAR , haritu pernah terfikir nak jadi ARKITEK , hari tu juga pernah terfikir nak jadi PRAMUGARI , semalam terfikir nak jadi BISNESWOMEN , semalam juga ada terfikir nak jadi PHOTOGRAPHER . So , hehe , saya tak tahulah nak jadi apa ? kena tengok keadaan dulu , kalau SPM ni elok result nya , baru lah ikut haluan tuu :)

6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat?
Ya Allah , boleh jadi giler kalau kena fitnah macam tu , huhu . Gelabah siot kalau kena fitnah macam tu . Menangis pon ada , sakit mental apatah lagi . Sanggup orang tu buat kita macam ni , T_T

7) Awak percaya tak rakan di alam maya?
Sikit-sikit :)

8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya?
Cabaran ? boleh lahhh ~ cthnya : cabaran menghadapi alam remaja , or cabaran menghadapi peperiksaan besar iaitu Sijil Pelajaran Malaysia . Itu cabaran kan? :) oh maii .... :/

9) Awak makan sehari berapa kali?
maybe 3 kali sehari .

10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
1. Khusuk dlm solat ,
2. Memohon maaf sesama manusia ,
3. Private semua acc yg sedia ada seperti fb , twitter , pureblogger , myspace dan etc.
4. Gembirakan semua orang di sekeliling ash.
5. Memohon keredhaan dari Allah S.W.T . insyaAlla .

17 Mac adalah tarikh akhir untuk submit entry ni .
Sekian dari saya :)


You may also like

No comments: