Teman Lelakimu Psiko? Tinggalkan Sahaja!

/
17 Comments
BERCINTA DENGAN LELAKI PSIKO? OH TIDAK! BAGI YANG MEMPUNYAI PENGALAMAN BERCINTA DENGAN LELAKI SEPERTI INI PASTI AKAN BERASA SERIK. APA TIDAKNYA, KEHIDUPAN KAMU SEPERTI DISELUBUNGI MISTERI. ADAKAH KAMU SANGGUP MENERUSKAN PERHUBUNGAN INI SEDANGKAN KAMU TAHU AKIBATNYA JIKA KAMU MENERUSKAN JUGA. JOM KENALI JENIS-JENIS LELAKI SEBEGINI! 

1. Tidak menunjukkan sikap sebenar
Perkenalan awal kamu dan si dia indah belaka. Maklumlah baru pertama  kali berjumpa. Si dia pula pandai memikat hati dengan menunjukkan rasa sayangnya kepada kamu dan menghulurkan bantuan, malah tidak tercuit langsung sikap negatifnya di hadapan kamu. Lelaki jenis ini akan cuba memikat kamu dengan menunjukkan kebaikannya terlebih dahulu sehingga kamu merasakan dialah lelaki yang paling sesuai untuk dijadikan teman hidup sedangkan hakikatnya dia bukan lelaki seperti itu. 

2. Manis mulutnya
Untuk pengetahuan kamu, lelaki psiko ini mempunyai sifat yang manis  mulut. Bak kata orang, lembut gigi dari lidah dan kamu boleh terlentok dengan setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya. Baginya untuk memikat hati kamu haruslah menggunakan perkataan yang mampu mencairkan kamu. Kamu harus berhati-hati dengan lelaki seperti ini. Jangan mudah tertipu dengan kata-katanya. Seelok-eloknya kamu selidiki terlebih dahulu latar belakangnya. 

3. Pandai berlakon
Lelaki psiko memang pandai berlakon kerana mereka mempunyai dua personaliti. Bahkan lelaki jenis ini boleh berubah watak menjadi seorang individu yang sangat penyayang kepada individu agresif. Jika dari awal lagi kamu telah nampak akan tanda-tanda si diamempunyai sikap seperti ini, lebih baik kamu tinggalkan sahaja. Walaupun kamu sangat  menyayanginya, kamu perlu memikirkan masa akan datang, mampu atau tidak si dia membahagiakan kamu?

4. Setiap pergaduhan membawa kecederaan
Walaupun telah lama menjalinkan hubungan, si dia sukar mempercayai kamu.  Si dia selalu bersikap curiga dan menuduh kamu yang bukan-bukan. Meskipun kamu  berterus-terang dengannya, si dia tetap tidak menerima penjelasan yang kamu berikan. Kemuncaknya, kamu dan si dia mula bergaduh sehingga membawa pada kecederaan. Si dia sudah pandai mengangkat tangan dan mencederakan kamu tanpa rasa bersalah. Sepatutnya si dia melindungi diri kamu dan bukannya memperlakukan kamu seperti itu. 

p/s : Handsome gambo kat atas tu kan ? My boy tuw , haha , perasan je -_-  seriusly , rindu dia sangat T_T' Hari tu jumpa , kejap je :'(

Credit : Majalah Remaja


Jemput Join End Year  Random Giveaway .





You may also like

17 comments:

edayu nurdin said...

eh,sis! tu buah aty sis ke? OMG!

edayu nurdin said...

la..tpu jew la ek..ingt btul,hihi.

Qil_H0shi said...

bag0s entry nih :) .,buah aty t0l ke?/ :)

cik jiehah シ said...

OMG! ,. matlutfi tuuuu,.. i love him too . =='

btw, nice post.. hee.. :D

suzie rahman said...

nice blog.hiiii i luv it.

nuyui a.k.a miss YUI said...

ahakz..boleh jln laki camtu..pom juga~

Jerr said...

Lelaki psiko pandai berlakon ?

Jadi , pelakon lelaki = psiko . Ahahaha .

Cmmnt here ;)

Phat said...

talam dua muka yang psiko tu

*follow sini

NiaLidia. said...

lelaki psiko tu cmane eh?

Lady Shana Sweet said...

huhuuhu jumpe sorg lagi GF matluthfi kat cnie.. hahaha

♥ ieRa ♥ said...

ingat blog mat lthfi tadi..hehe..pndai bakon je=psiko


http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2011/12/segmen-blogwalking-1-jom-ke-kedai.html

syieda ;) said...

thanks for info :)
singgah sini eyh!

eddie said...

nasib baik sy x mcm nie kan syg...ha3

Miss Xyz said...

ohh, matluthfi tu ade kne mngena dgn hang la ni.. bru tau.. kahkah!

FarhanahAdzlan said...

saya pon suka mat lutfi jgak..
jngan nak rebut dari saya..hahaha~

gurau2 je=)

Ash Kyouhei said...

@FarhanahAdzlan haha , tak pe , kita share :P
eh , tak mau lah share-share -___-'

nazira razak said...

boy sy mmg sorg psiko. tp dy xpernah angkt kaki and tngan.