Happy Birthday to You :)

/
11 Comments

Assalamualaikum :)

Hari ni tersangat lah happy sbb , hari ni birthday someONE lahh :) eh , maybe someSIX . haha

First , dengan berbesar hatinya , ash nak wish birthday artis kesayangan ash sorang ni iaitu ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

DAFI

.

hehe , sebenarnya , dah lama minat kat Dafi ni .
so , ini sedikit info tentang Dafi .

Birthday  : December 14, 1988
Personal Interests : Singing & Dancing =)
Email : dafi@dafi-fc.com

Gadaffi Ismail Sabri atau lebih dikenal Dafi adalah penyanyi berkewarganegaraan Malaysia. Ia lahir pada tanggal 14 Desember 1988. Ia adalah peserta Akademi Fantasia Malaysia musim kelima. Ia juga menyumabangkan suaranya untuk pemeran Troy dalam High School Musical versi bahasa Melayu..
Awal Karier :Di negara asalnya, Malaysia, ia dikenal masyarakat setelah mengikuti ajang Akademi Fantasia Malaysia musim kelima. Namun ia tereliminasi ke dua pada 15 besar dari 16 peserta. Di Indonesia, ia dikenal setelah membintangi iklan ais krim Connello dan menyanyikan salah satu lagu dalam soundtrack film LOVE yang berjudul Dua Hati Menjadi Satu yang juga menjadi soundtrack iklan ais krim tersebut. Dalam lagu itu, ia berduet dengan Gita Gutawa. Dafi juga turut menyanyikan lagunya sendiri yang berjudul Bila Terasa Rindu dan Rentak Optimis.
hah ! lagu Dafi yg Bila Terasa Rindu tu kan .. omooo , itu my fav song beb :) 

ok , itu je lahh ^^ , n ash ambik keputusan kat sini nak wish birthday member fb yg sama birthday ngan Dafi ni :)



another acc fb .


and 3 more friends i can't gets their photos --'

eh , korang ! happy birthday tauu ^_^
don't notty notty nohhh :)
i luv u all . #serius nie .
here , birthday's song for u all , OST Dream High's song .
before play this video , please 'pause' song on my blog first  :)
hope u all happy always .





You may also like

11 comments:

Saddila said...

ramainya . HAPPY BIRTHDAY SEMUA :)

have a nice day !

Ash Kyouhei said...

@Saddila ramai lah jugak :)
thanks.

Niena Sofea said...

Niena tag kamu disini ..

http://nienasofea.blogspot.com/2011/12/segmen-aku-dan-zodiak.html

Shawn Razaleigh said...

selamat hari jadi semuanya

nuyui a.k.a miss YUI said...

owh,selmat menambah umur semuanya..

p/s: eh, blog kamu ada 3 ke dear?? akk masukkan vblog ini dl..

nurmujahidah said...

tolong bace entry ni,, n pkey2 k,, kalau bleh join je 4 benda dalam ni k :D
http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/3-entries-paling-penting-for-year-2011.html

Lizzie Yasmin said...

uih ramai sungguh, kalau kene bagi hadiah jenuh membeli..

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: ahakz..kamu ni..tulisan akk saje wat kcik bese.. yg mau ditonjol yg stdrd itu..hikhik..

tahniah!! anda pengomen terpanjang hari ini..ngeh3..

cik ayuni said...

waa,hepi bfday to all:)

mizzkechique said...

happy birthday semua...

Munnafendy said...

amboii peminat tegar dafi ni =)