Flat PKNS Blok 37, Seksyen 7, Shah Alam [Bilik Perempuan]

Landmark : Berhadapan Dewan Melati Seksyen 7 / Bersebelahan i-City
RM200/SEBULAN

🔴Availability untuk masuk ke rumah start bulan March2019
🔴Maksimum untuk menyewa bilik adalah sekurang-kurangnya 1 tahun ke atas.
🔴Diutamakan kepada yang BEKERJA sahaja. 

🔴 3min Jalan Kaki ke hentian bas rapid

🔴 7-8 minit Drive, Motor or Teksi ke hispital Shah Alam & UITM

🔴 8 minit drive ke aeon bukit raja ( wayang tgv)
.

🔴 DEPOSIT
Untuk masuk, perlu bayar DEPOSIT 

1 + 1 + RM100 Deposit Peti Ais + RM10 Bil Air & Api + WiFi 

'1' adalah 1 bulan deposit sewa.

'1' adalah 1 BULAN SEWA SEMASA ..sekiranya awak masuk pada bulan 8 itu adalah sewaan bulan 8 

Dan RM100 Deposit Peti Ais sebagai CAGARAN kepada saya..duit akan DIPULANGKAN sekiranya penyewa meninggalkan rumah dgn syarat perlu mencari penganti penyewa.

RM 10 ialah bil air dan api

WiFi (total akan dibahagi dengan 4orang) around RM50

🔴Contoh Kiraan jika nak masuk bilik A:
200 + 200 + 100 + 10 + 50 =RM 560

 🔴Bulan-bulan akan bayar :
200 + WiFi + Bil Api Air 

🔴Ada 3 Bilik
1bilik 1orang kecuali bilik utama (2orang). 
Total dlm rumah 4 orang [Semua perempuan, tak campur..]

Bilik A
200/sekepala
1bilik 2orang [Bilik Utama]


🔴 Perabot Di Sediakan

🔹Dalam bilik
Kipas
Langsir
Karpet

🔹Luar bilik
Peti ais
Rice Cooker
Dapur masak
Tv 
Langsir
Wifi
Rak Kasut
Iron
Iron Board
Blender
Bilik Air

🔴 Perlu bawa sendiri
Almari
Katil
Tilam


🔴 Ciri-ciri penyewa yang di cari adalah seorang yang RAJIN, PERAMAH, PEMBERSIH dan RAJIN MENGEMAS.


**

Kalau nak tanya berkaitan rumah, boleh WhatsApp atau silalah datang tengok rumah sendiri agar lebih berpuashati ye

BERMINAT?? 
Message/WhatsApp [8.00pagi-9.00 malam]
013 2019255 [Oppie]

Marhaban Ya Ramadhan

Assalamualaikum and hello guys,

Sorry for not luangkan masa di blog ini. Terlalu sibuk sampai tidak sempat untuk mengkarang ayat di blogger. Maafkan saya. Saya rindu kalian semua. Sebelum terlupa, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak pada tahun ini. Alhamdulillah kita diberi peluang lagi sekali untuk bertemu dengan Ramadhan kali ini. InshaAllah, sama sama lah kita memperbaikikan diri masing-masing ye. 
Image result for ramadan tumblr
Dibawah ini saya juga nak sharekan apa yang saya rasa patut kita tahu dibulan ramadhan ini..

10 Petua Pengurusan Masa dalam Bulan Ramadhan.

Time Management tips for #Ramadan
Bahaya Air Kencing TikusAllahyarham Izwan Pilus dan Din Beramboi adalah selebriti tanah air yang meninggal dunia kerana dijangkiti virus kencing tikus atau leptospirosis. Mungkin sebelum ini, jangkitan kencing tikus jarang berlaku, tetapi hakikatnya, penulis difahamkan yang ia bukanlah asing kepada penduduk negara ini. Dan siapa kata tikus kecil tak bahaya. Hei! Kecil-kecil kena air kencing dia pun kita dah boleh kritikal. Apa itu kencing tikus? Apa faktor? Tanda? Dan bagaimana langkah pencegahan?
Penyakit kencing tikus atau nama sainsnya Leptospirosis ialah penyakit berjangkit disebabkan bakteria Leptospira yang disebarkan melalui haiwan. Jika tidak dirawat segera, penyakit ini boleh merebak dan membawa maut. Pada mulanya, bakteria ini dikenal pasti datangnya dari tikus. Namun kini, banyak jenis haiwan boleh menjadi perumah bakteria ini, sama ada liar atau peliharaan. Haiwan dijangkiti ada kalanya menunjukkan tanda sakit, tetapi sekadar menjadi pembawa dan tidak memindahkan jangkitan. Secara umumnya bakteria Leptospira boleh menjangkiti anjing, tikus dan haiwan liar lain seperti rakun dan serigala.
kencing-tikus
Faktor risiko:
Melakukan pekerjaan yang terdedah kepada panas – Petani, penternak/peladang, pekerja rumah penyembelihan, doktor haiwan, pemotong kayu, pekerja system pembentungan, pesawah dan anggota tentera.
Aktiviti rekreasi dalam air seperti berenang, berkayak dan berbasikal di laluan denai di kawasan panas.
Terdedah kepada peralatan di rumah termasuk, binatang peliharaan seperti anjing, binatang peliharaan untuk disembelih, ruang perangkap air dan mengambil makanan yang telah digigit oleh binatang seperti tikus, tupai dan arnab.
Terdedah di tmpt yang banjir dimana air kencing tikus tercemar di dalamnya, apabila terkena kulit yang luka, masuk dalam mata, hidung atau mulut(terminum) virus akan menjangkiti.
Tanda/Gejala:
Masa pengeraman di antara 2 hingga 26 hari (anggaran 10 hari).
Bermula dengan demam, menggigil, sakit anggota tubuh dan sakit kepala.
Batuk tidak berkahak
Loya, muntah dan cirit-birit, sakit sendi, sakit tulang, sakit tekak dan sakit perut.
Radang selaput mata.
Pesakit mungkin mengalami sakit otot, pembesaran limpa atau hati, bengkak salur kelenjar, sakit tekak, kekerasan otot, perubahan bunyi pada peparu atau ruam.
Rawatan:
Ubatan Cephalosporim, Penicillins, doxycycline, chloramphenicol, dan erythromycin boleh diberi untuk rawatan leptospirosis. Penjagaan sokongan diperlukan bagi kes yang rumit dan bermasalah.
Pencegahan:
Elakkan berkunjung ke kawasan yang ada air bertakung.
Jika terdedah dan berisiko, pengambilan ubat doxycycline boleh mengurangkan risiko mendapat penyakit. Nasihat penulis jika anda terkena simpton virus ini, sila ke hospital dengan segera.
Simpan makanan atau minuman dengan baik agar tidak dicemari.
Cuci tangan dengan sabun sebelum makan.
Bersihkan diri selepas melakukan aktiviti luar seperti berkebun dan apa jua aktiviti yang terbuka.
Untuk majikan pula mereka harus memberi perlindungan kepada pekerja mereka yang mempunyai risiko yang tinggi dijangkiti seperti memberi sarung tangan dan sebagainya.
Menjaga kebersihan sekeliling, sediakan tempat membuang sampah yang bertutup, bersihkan tempat bekas air dan kolam renang, pastikan tiada tikus dikawasan sekeliling terutama rumah anda,membuat semburan disinfeksi tempat yang telah dicemari.
Salam and good evening, 

Harini opi nak bukak blog opi, tekan je link blog opi, dia keluar link lain pulak? Kenapa yee? Sesiapa boleh tlg? Dia keluar link Busuk.org :(


Macam mana nak hilangkan link Busuk.org tu ya ?
Hmm, nanti komen kat blog opi yang ini, http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/
Supaya opi boleh baca komen..

#helpme